Publisert

Ingefær shot

Forslag til gode energi givende drinker med ingefær

Forslag til oppskrifter.

FORBEREDELSE: Ca 5 min

Kroppen din vil elske disse drinkene. Ingefær er utmerket for fordøyelsessystemet, og sitron er en kraftig immunitetsforsterker. Generelt ønsker du å finne omtrent 1 ts ingefærjuice for hver drink. Mer enn det, og det blir vanskelig å drikke og smaker ikke godt. Ikke skrell ingefæren før du presser juicen ut av den i juiceblenderen. Bare skrubb og skyll ingefærroten for å fjerne korn og før den gjennom juicepressen din. Siden vi snakker om å lage juice i skuddstørrelse – gir det ikke mye mening å bruke juicepressen hver morgen. I stedet har vi begynt ritualet med å presse et stort stykke ingefær og deretter holde det i kjøleskapet og bruke det de neste dagene.

DU TRENGER følgende for å lage disse forskjellige shottene:

Sitron og ingefær shot:

1-tommers stykke fersk ingefær, skrubbet ren

1 stor sitron

Gulrot og ingefær shot:

1-tommers stykke fersk ingefær, skrubbet ren

1 middels gulrot, skrellet helt ren

1 stor sitron

Grønne epler og ingefær shot:

1-tommers stykke fersk ingefær, skrubbet ren

1/2 lite grønt eple, frø fjernet

1 kopp pakket spinatblader

1 stor sitron

En veldig liten klype cayennepepper, valgfritt

FORBERED INGREDIENSENE

Hakk alt i tynne biter som er små nok til å enkelt gå gjennom juicepressen.

Skjær bort det gule skallet fra sitronen, og la det meste av det hvite grove være igjen sammen med sitronkjøttet. Skjær i skiver og fjern eventuelle frø.

Hvordan lage disse shotene?

Slå på juicepressen og press alt gjennom, veksle mellom de hardere ingredienser og den mykere sitron, eple eller spinat (hvis du bruker). Del saften mellom små glass og drikk shotten. Det er best å gjøre dette raskt – ingefæren blir krydret (men vel verdt det).

Ernæringsfakta:

Ernæringsfakta nedenfor er estimater. Vi har brukt USDA Supertracker oppskriftskalkulator for å beregne omtrentlige verdier. 

Ernæringsfakta nedenfor er for sitron ingefærskudd. Carrot Ginger Shot er omtrent 28 kalorier og Green Apple Shot er omtrent 33 kalorier.

NÆRING PER SERVERING: Kalorier 16 / Protein 1 g / Karbohydrat 5 g / Totalt sukker 1 g / Total fett 0 g / Kolesterol 0 mg

Inspirasjon hentet fra: Adam og Joanne Gallagher

Del dette