Publisert

5 øvelser for gå ned i vekt

Trening og vektreduksjon

5 gode øvelser for vektreduksjon

Øvelsene under er blant de øvelsene vi mener er beste ktroppsvektøvelsene til å booste forbrenningen. Gjennomfør 3 runder av den følgende økta, og forsøk å hvile så lite som mulig mellom hver øvelse og hvert sett. Noter tiden du bruker på å gjennomføre hele økten, og forsøk å slå din egen tid ved neste anledning.

noen enkle øvelser for redusere vekten
https://hardworkout.no/5-gode-ovelser-for-vektreduksjon/ Enkle øvelser for å gå ned i vekt

Vektreduksjon kan inndeles i to faser: vektreduksjonsfasen og vedlikeholdsfasen.

Vektreduksjonsfase

Vektreduksjonsfasen varer i seks til tolv måneder. Det er mange ulike dietter som reduserer vekten i denne fasen, og anbefalingen er at disse innebærer reduksjon i energiinntaket på 500 til 1000 kalorier per dag. Disse diettene må etterfølges av varige endringer i kostholdet for å unngå at vekten øker igjen. Dette er vedlikeholdsfasen.

Vedlikeholdsfase

Mat med et høyt innhold av fiber og protein, og med et lavt innhold av fett, stivelse og/eller sukker, har høy mettende effekt og inneholder få kalorier, og er derfor spesielt gunstig.

Grønnsaker er kanskje det beste eksempelet på matvarer med god mettende effekt og lavt kaloriinnhold, men mager fisk og magert uprosessert kjøtt kommer også i samme kategori. Mange overvektige risikere at vekten gradvis øker igjen etter vektreduksjonsfasen, med mindre kostholdet endres permanent slik at energiinntaket ikke blir så høyt som det var. Fysisk aktivitet i 30–90 minutter daglig kan også motvirke denne økningen. Legemidler mot fedme, som for eksempel orlistat, kan brukes både i vektreduksjonsfasen og i vedlikeholdsfasen.

Del dette